Laden...

Man veroordeeld voor het vastpakken van zijn geslachtsdeel in bijzijn kinderen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor het vastpakken van zijn geslachtsdeel in bijzijn kinderen
Zutphen, 25 september 2019

De rechtbank veroordeelt een 43-jarige man uit Apeldoorn tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand en een taakstraf van 60 uur. Hij pakte in het bijzijn van een 8-jarig meisje zijn geslachtsdeel vast.

De man reed met zijn auto door Apeldoorn en stopte naast spelende kinderen. Hij pakte vervolgens zijn blote geslachtsdeel vast. Een van de meisjes zag dit. De man overtrad met zijn gedrag artikel 248d van het Wetboek van Strafrecht. Dit artikel is ervoor om kinderen te beschermen tegen het moeten zien van seksuele handelingen van volwassenen.

Vervelend en beangstigend

Het kan voor willekeurige omstanders, en met name kinderen, heel vervelend en beangstigend zijn om in een openbaar gebied plotseling geconfronteerd te worden met een man met een ontbloot geslachtsdeel. Zeker wanneer hij ook nog seksuele handelingen verricht. Zulke handelingen kunnen een ongewenste en schadelijke invloed hebben op de seksuele ontwikkeling van jonge kinderen, reden waarom kinderen van deze leeftijd hiertegen moeten worden beschermd.

Over grens gegaan

De rechtbank vindt het zorgelijk dat de man over deze grens is gegaan. Ook neemt hij geen verantwoordelijkheid voor zijn gedrag. Anders dan de officier van justitie komt de rechtbank niet tot een bewezenverklaring van alle feiten, maar van 1 feit. Daarom legt de rechtbank een lagere straf op dan door de officier van justitie is geëist. De voorwaardelijke gevangenisstraf geldt als een waarschuwing voor de man om herhaling te voorkomen.

Uitspraken