Laden...

Man veroordeeld voor meerdere bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor meerdere bedreigingen
Zutphen, 08 juni 2021

De rechtbank veroordeelt een 33-jarige man tot een gevangenisstraf van 34 dagen. De man bedreigde in april 2019 zijn zwager en de moeder van zijn zwager - in een opgenomen telefoongesprek - meerdere keren met brandstichting en met de dood. De opgelegde straf is gelijk aan het voorarrest. 

De man was al eerder voor geweldsfeiten veroordeeld. Dat neemt de rechtbank ook mee in haar oordeel over welke straf de man zou moeten krijgen. Hij kon dus weten dat zijn gedrag volstrekt onacceptabel zou zijn en consequenties zou hebben. De rechtbank vindt het dan ook logisch dat de slachtoffers - die het verleden van de man kenden - rekening hielden met de mogelijkheid dat de man ook daadwerkelijk zou overgaan tot de misdrijven waarmee hij dreigde. 

Opname in tbs-kliniek

De rechtbank weegt bij het opleggen van de straf mee dat de man inmiddels is opgenomen in een tbs-kliniek en behandeld wordt. 

Uitspraken