Laden...

Man veroordeeld voor ontucht in kleedkamer zwembad Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor ontucht in kleedkamer zwembad Doetinchem
Zutphen, 22 juni 2023

De rechtbank veroordeelt een 67-jarige man uit Doetinchem voor het plegen van ontucht met een minderjarig slachtoffer in een kleedkamer van een zwembad. Hij krijgt hiervoor een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Daarbij legt de rechtbank de maximale taakstraf van 240 uur aan de man op. 

Illustratieve afbeelding

In maart 2022 trok de man in een zwembad in Doetinchem de aandacht van het 14-jarige slachtoffer in een gezamenlijke kleedruimte. Hij stond voor het slachtoffer en liet zijn geslachtsdeel zien. Het slachtoffer ging vervolgens naar een ander kleedhokje. Waarna de man het slachtoffer achtervolgde en in het hokje ging staan. De man trok zich voor het slachtoffer af. Ook probeerde hij het slachtoffer te zoenen.

Angst

Uit de slachtofferverklaring blijkt hoezeer het slachtoffer nog last heeft van het vergrijp. Het slachtoffer is angstig voor oude(re) mannen en is bang dat dit nog eens gebeurd. Bovendien durft het slachtoffer niet meer te zwemmen in het zwembad, omdat die de man daar niet wil tegenkomen.

Volle bewustzijn

De man handelde met zijn volle bewustzijn en wist dat dit strafbaar is. Hij projecteerde zijn eigen gedachtes op het slachtoffer, maar bedacht zich niet dat het slachtoffer er anders over zou kunnen denken. De man maakte met zijn handelen een inbreuk op de geestelijke integriteit van het jonge slachtoffer en diens ongestoorde vrije seksuele ontwikkeling. De rechtbank rekent de man dit zwaar aan. 

Straf

Naast de voorwaardelijke gevangenisstraf legt de rechtbank de maximale taakstraf van 240 uur op en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Aan het voorwaardelijk strafdeel legt de rechtbank een locatieverbod als bijzondere voorwaarde op. De man mag zich niet op het terrein van het zwembad in Doetinchem begeven tijdens de proeftijd van 3 jaar, zodat het slachtoffer zich veilig voelt om daar te gaan zwemmen. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan het slachtoffer smartengeld betalen van 750 euro. Uitspraken