Laden...

Man veroordeeld voor poging zware mishandeling AZC Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor poging zware mishandeling AZC Arnhem
Arnhem, 27 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 25-jarige man uit Arnhem tot een gevangenisstraf van 12 maanden. De man maakte zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling, bedreiging en het binnendringen in een asielzoekerscentrum (AZC) in Arnhem, terwijl hij een verbod voor deze locatie had. Tot slot moet de man een schadevergoeding van bijna 1.200 euro aan het slachtoffer betalen.

Illustratieve afbeelding

Op 5 december 2018 ging de man met een mes en een hamer naar de kamer van het slachtoffer. Vervolgens sloeg de man met de hamer op het been van het slachtoffer. Daarna stak de man met het mes dwars door de onderarm van het slachtoffer. Hierna probeerde hij het slachtoffer nogmaals te steken, maar het slachtoffer wist te vluchten. De man liep naar de hal en bedreigde meerdere omstanders met een mes.

Doelgerichte actie

De rechtbank rekent het de man aan dat hij doelgericht met een hamer en een mes naar het slachtoffer is toegegaan met de bedoeling om hem aan te vallen. Ook neemt de man geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen. Hij wijt zijn gedrag aan alcohol- en drugsgebruik tijdens die avond en zegt zich hierdoor weinig meer te kunnen herinneren. De man heeft het slachtoffer veel pijn en angst bezorgd. Het slachtoffer heeft doodsangsten uitgestaan en vindt het ook moeilijk om nu nog mensen te vertrouwen. De rechtbank neemt verder mee dat de man al meerdere keren naar andere AZC’s is overgeplaatst vanwege agressief gedrag. Dit wekt bij de rechtbank de indruk dat dit geen eenmalige agressieve actie was. Gelet op al deze omstandigheden is volgens de rechtbank een geheel onvoorwaardelijke straf passend.

Uitspraken