Laden...

Man veroordeeld voor reeks misdrijven en een overtreding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor reeks misdrijven en een overtreding
Zutphen, 18 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor onder andere het bezitten van harddrugs, vuurwapens en munitie. Ook maakte hij zich schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval en het verlaten van de plaats van dat ongeval’, terwijl hij geen rijbewijs had. De man krijgt een celstraf van 20 maanden. Daarnaast legt de rechtbank een rijontzegging op van 12 maanden.

De man maakte zich over verschillende periodes schuldig aan de reeks misdrijven in Gelderland en werd sinds 2017 meerdere keren door de politie werd aangehouden. Bij de bij de laatste 2 aanhoudingen trof de politie grote hoeveelheden drugs en wapens aan. De vuurwapens waren (door)geladen en dus klaar voor gebruik.

Eigenbelang

Met zijn gedrag laat de man zien dat hij zich bewust inlaat met de criminele wereld. De rechtbank rekent dat de man zwaar aan. Volgens de rechtbank laat hij zich slechts door eigenbelang laat leiden. Ook bekommert de man zich niet om de veiligheid van anderen.

Andere straf

De officier van justitie eiste een celstraf van 16 maanden. Kijkend naar de ernst en hoeveelheid feiten komt de rechtbank tot een hogere straf.

Uitspraken