Laden...

Man veroordeeld voor reeks misdrijven

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor reeks misdrijven
Arnhem, 03 juni 2020

De rechtbank veroordeelt een 54-jarige man voor meerdere diefstallen, vernielingen, mishandelingen en bedreigingen. Hij krijgt een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk.

De man pleegde de reeks misdrijven in meerdere korte perioden. Een deel van de mishandelingen en bedreigingen waren gericht tegen willekeurige personen die zich toevallig bij hem in de buurt bevonden. Ook was hij onterecht van mening dat sommige slachtoffers hem verkeerd behandelden.

Niet de eerste keer

De rechtbank neemt het de man in het bijzonder kwalijk dat hij zijn 76-jarige moeder met niet mis te verstane bewoordingen met de dood heeft bedreigd, waarvan de zoon van de man getuige was. Bovendien is het niet de eerste keer dat hij voor dergelijke delicten met politie en justitie in aanraking komt.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank spreekt de man vrij van een mishandeling, een vernieling en een bedreiging. Desondanks legt ze een hogere voorwaardelijke straf op dan de officier van justitie heeft geëist. Die eiste 2 weken geleden namelijk een celstraf van 9 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk.

Voor de voorwaardelijke gevangenisstraf geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo heeft hij een meldplicht bij de reclassering. De rechtbank ziet geen mogelijkheid om gedragsinterventies te realiseren. De rechtbank vindt het daarnaast noodzakelijk om vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen in de vorm van contact- en locatieverboden op bij 2 van de slachtoffers. Deze verboden zijn met onmiddellijke ingang van kracht.

Schadevergoeding

2 van de benadeelde partijen worden niet-ontvankelijk verklaard. Eén benadeelde partij krijgt 500 euro schadevergoeding toegewezen.

Uitspraken