Laden...

Man veroordeeld voor stiekem filmen in damesdoucheruimte van gebouw Koninklijke Marechaussee

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor stiekem filmen in damesdoucheruimte van gebouw Koninklijke Marechaussee
Arnhem, 03 april 2023

De militaire kamer veroordeelt een ex-militair voor het stiekem filmen in een dames douche- en kleedruimte in het gebouw van de Koninklijke Marechaussee in Den Bosch. Hij krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand.  Daarbij moet hij een taakstraf van 100 uur verrichten. Ook moet hij 750 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. 

Illustratieve afbeelding

De man maakte tijdens een periode van ruim een jaar stiekem filmopnames in een dameskleedkamer. Het was hem specifiek om 1 vrouwelijke collega, het slachtoffer, te doen. Uit haar slachtofferverklaring kwam naar voren dat zij hier veel last van had. De man maakte ook opnames van andere vrouwen. De vrouwen waren op momenten geheel of gedeeltelijk naakt in beeld. 

Inbreuk op privacy

De militaire kamer neemt het de man kwalijk dat hij op verregaande wijze inbreuk heeft gemaakt op de privacy van het slachtoffer en de andere vrouwen. Ook rekent de militaire kamer het de man aan dat hij doordacht lijkt te hebben gehandeld, kijkend naar de grote hoeveelheid beeldmateriaal en de lange periode waarin is gefilmd. Dit terwijl van de man - als militair en werkend bij de Koninklijke Marechaussee - juist een integere houding mag worden verwacht. 

Bijzondere voorwaarden

Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man een forensische behandeling ondergaan. De reclassering zal daar toezicht op houden. Verder legt de militaire kamer aan de man een contactverbod met het slachtoffer op. 

Uitspraken