Laden...

Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Nijmegen
Arnhem, 22 december 2023

De rechtbank veroordeelt een 26-jarige Arnhemmer voor het veroorzaken van een verkeersongeluk in Nijmegen. Hij krijgt een celstraf van 4 maanden. Daarbij mag de man 12 maanden lang geen motorvoertuigen besturen.

Op 19 juni 2022 vond een verkeersongeval plaats tussen 2 personenauto's op een kruispunt in Nijmegen. De Arnhemmer reed die avond ruim 30 kilometer per uur harder dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur, waarbij hij op een kruispunt door rood licht reed. De bestuurder van de andere auto raakte door het ongeluk gewond. Het slachtoffer liep rug-, nek- en schouderproblemen op.

Ernstige schending verkeersregels

Volgens de rechtbank is het rijgedrag van de man roekeloos. Dat het rijgedrag heel gevaarlijk is blijkt ook uit het ernstige ongeluk dat de man veroorzaakte. De rechtbank vindt het zorgelijk dat de man al vaker met politie en justitie in aanraking is gekomen in verband met verkeersfeiten.

Strafbepaling

Volgens de rechtbank past bij de ernst van het handelen van de man en de gevolgen daarvan voor het slachtoffer alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een lange ontzegging van de rijbevoegdheid. Met dit signaal hoopt de rechtbank dat het bij de man doordringt dat zijn rijgedrag gevaarlijk is voor andere verkeersdeelnemers en dat hij zijn rijgedrag in de toekomst moet aanpassen.  

Uitspraken