Laden...

Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Westervoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Westervoort
Arnhem, 07 september 2023

De rechtbank veroordeelt een 46-jarige man uit Duiven voor het veroorzaken van een verkeersongeval waardoor zijn stiefzoon gewond is geraakt. Ook maakte de man zich schuldig aan het rijden onder invloed. De rechtbank legt een werkstraf van 140 uur op. Daarnaast legt ze de man een rijontzegging op van 20 maanden, waarvan 16 maanden voorwaardelijk, met aftrek van de tijd die de man zijn rijbewijs al kwijt is geweest.

Het ongeval vond plaats op 18 oktober 2021 in Westervoort. De man was met zijn toenmalige stiefzoon op weg naar de supermarkt. Tijdens het rijden remde de man plotseling en deed een stuuringreep. Hierdoor raakte zijn auto van de weg en reed door de berm en over het voetpad. Uiteindelijk kwam het voertuig tegen een schuur tot stilstand. Hierdoor liep de minderjarige bijrijder letsel op aan zijn been en vinger. De jongen moest om die reden geopereerd worden aan zijn been. Na de aanhouding bleek dat de man een combinatie van 10 keer de toegestane hoeveelheid alcohol en een te hoge concentratie THC in zijn bloed had.

Verklaring man

De man verklaarde dat hij iets zag bewegen achter een boom, waardoor hij dacht dat iemand de weg wilde oversteken. Dat zou de reden zijn geweest voor het remmen. Achteraf bezien realiseerde de man zich dat dit mogelijk takken waren.

De rechtbank overweegt dat een verantwoordelijke verkeersdeelnemer bedacht moet zijn op komende verkeerssituaties en onverwachte omstandigheden. De man was onder invloed en reageerde op deze situatie inadequaat. Daarom oordeelt de rechtbank dat het aan zijn schuld is te wijten dat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden.

Uitspraken