Laden...

Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Gelselaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeval in Gelselaar
Zutphen, 09 oktober 2020

De rechtbank veroordeelt een 52-jarige man uit Geesteren voor het veroorzaken van een verkeersongeval, rijden onder invloed en het in hulpeloze toestand achterlaten van het slachtoffer op de plaats van het ongeval. De man krijgt een celstraf van 18 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk. Daarnaast legt de rechtbank een rijtontzegging van 3 jaar op.

Op 21 april 2019 reed de man over de Geesterseweg in Gelselaar. Toen hij 2 fietsers inhaalde raakte hij met zijn auto 1 van de fietsers. De (inmiddels) 88-jarige fietser kwam hierdoor ten val.  De man reed na de aanrijding door.

Zwaar lichamelijk letsel door schuld

De man was tijdens de aanrijding onder invloed van een forse hoeveelheid alcohol en reed met hoge snelheid. Daarnaast was zijn rijbewijs al in 2013 ingetrokken vanwege rijden onder invloed. De fietser liep door de val zwaar lichamelijk letsel op. Volgens de rechtbank is de man daarom schuldig aan het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg. 

Stok achter de deur

De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van 18 maanden op. De man hoeft 8 maanden van de straf niet uit te zitten als hij zich binnen 3 jaar niet opnieuw schuldig maakt aan een strafbaar feit. Deze voorwaardelijke straf dient als stok achter de deur zodat verdachte niet weer in herhaling valt.

Uitspraken