Laden...

Man uit Nijmegen vrijgesproken van het plegen van ontucht met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Man uit Nijmegen vrijgesproken van het plegen van ontucht met minderjarige
Zutphen, 07 maart 2024

De rechtbank spreekt een 24-jarige man uit Nijmegen vrij voor het plegen van ontucht met een minderjarige. Volgens de rechtbank is het politieonderzoek onvolledig geweest en kan ze daardoor op basis van het dossier de betrouwbaarheid van de verklaringen niet beoordelen. 

De man werd ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een destijds 15-jarig meisje. De man ging langs bij een vriend van hem, de partner van het meisje. Tijdens het spelen van het spel Doen, durf of de waarheid zou de vriend zijn weggevallen en zou – zo zegt het meisje – de man haar hebben betast. De man ontkent. 

Vrijspraak

De rechtbank spreekt de man vrij, omdat er onvoldoende bewijs is. De rechtbank kan op basis van het dossier de betrouwbaarheid van de verklaringen van het meisje, de getuige en de man niet beoordelen, omdat het politieonderzoek onvolledig is geweest. Daarom kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat verdachte bij aangeefster ontuchtige handelingen heeft gepleegd.

Uitspraken