Laden...

Mannen moeten miljoenen aan Staat terugbetalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Mannen moeten miljoenen aan Staat terugbetalen
Arnhem, 17 april 2019

De rechtbank bepaalt dat 3 mannen samen voor ruim 16,7 miljoen euro aan de Staat moeten terug betalen. Zij kwamen aan dit geld door hennepteelt en -handel en maakten deel uit van een criminele organisatie. Hier zijn zij al in december 2018 door de rechtbank voor veroordeeld. 

De criminele organisatie teelde en verhandelde tussen 2004 en 2014 op grote schaal en op professionele wijze hennep. Deze organisatie was betrokken bij tenminste 14 hennepkwekerijen en de handel in hennep(stekken) vanuit een growshop in Velp.

Spil criminele organisatie

De 3 mannen vormden de spil in deze criminele organisatie. Een 53-jarige Arnhemmer moet voor zijn aandeel een bedrag van ruim 7 miljoen terugbetalen. Een 49-jarige man uit Spanje moet een bedrag van ruim 6,2 miljoen euro betalen. Voor een 42-jarige man uit Arnhem is dat bedrag op 3,3 miljoen euro bepaald.

Technicus

Daarbij bepaalt de rechtbank een vierde man, een 60-jarige man uit Duiven, meer dan 205 duizend euro aan de Staat moet betalen. Hij was 1 van de technische mannen van de criminele organisatie.

Uitspraken