Laden...

Maximale werkstraf voor voormalig penningmeester geloofsgemeenschap Lichtenvoorde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Maximale werkstraf voor voormalig penningmeester geloofsgemeenschap Lichtenvoorde
Zutphen, 03 december 2018

De rechtbank veroordeelt een 51-jarige vrouw uit Lichtenvoorde voor het verduisteren van geld van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap uit haar woonplaats. Zij krijgt de maximale werkstraf van 240 uur opgelegd. Daarnaast legt de rechtbank 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf aan haar op.

De verduistering vond plaats tussen 22 januari 2009 en 18 juni 2011. De vrouw was in die tijd de penningmeester van de geloofsgemeenschap. Het precieze totaalbedrag is niet meer vast te stellen, maar het gaat in ieder geval om een bedrag van minstens meer dan 200 duizend euro.

Oude zaak

De rechtbank oordeelt dat de vrouw het geld aan persoonlijke doeleinden heeft uitgegeven. Ze gaf echter geen inzicht waaraan zij het geld uitgaf. Volgens de rechtbank is bij een dergelijke verduistering een onvoorwaardelijke celstraf passend. Maar de rechtszaak heeft lang op zich laten wachten. De rechtbank vindt het dan ook niet passend om 7 jaar na het plegen van het feit nog een gevangenisstraf op te leggen. De rechtbank legt daarom de maximale werkstraf op, want een lagere werkstraf doet geen recht aan de ernst van het feit en daarnaast een voorwaardelijke gevangenisstraf.  

Uitspraken