Laden...

Meer onderzoek naar de verdachte nodig bij gewapende overval op Arnhemse telefoonwinkel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Meer onderzoek naar de verdachte nodig bij gewapende overval op Arnhemse telefoonwinkel
Arnhem, 18 juni 2020

De rechtbank heropent het onderzoek in de zaak van een 19-jarige man uit Arnhem die wordt verdacht van afpersing en diefstal met geweld. De rechtbank oordeelt dat er meer onderzoek gedaan moet worden naar de persoon van de verdachte voordat zij tot een eindoordeel kan komen. 

De Arnhemmer wordt verdacht van afpersing op 20 februari 2020 en het plegen van een overval op een T-Mobile winkel op 25 februari 2020 in zijn woonplaats.

Meer onderzoek

Tijdens de zitting op 11 juni 2020 overlegde de advocate van de man beslissingen van de kinderrechter en informatie uit eerder over de man opgemaakte rapporten. Deze stukken maken dat de rechtbank meer wil weten over de persoon van de man voordat zij uitspraak doet. Ook de wens van de man om te worden behandeld, zijn jonge leeftijd en de ernstige feiten waarvan hij wordt verdacht spelen daarbij een rol. 

De rechtbank heropent daarom het onderzoek en geeft opdracht om  en psychiater en de reclassering om meer onderzoek te laten doen

Vervolg zaak

De zaak wordt op een nader te bepalen tijdstip, gelegen na een maand en binnen 3 maanden, voortgezet.

Uitspraken