Laden...

Meer onderzoek nodig in zaak naar mogelijke verkrachting in Warnsveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Meer onderzoek nodig in zaak naar mogelijke verkrachting in Warnsveld
Zutphen, 09 maart 2023

De rechtbank heropent het onderzoek in de zaak van een 77-jarige man uit Brummen die wordt verdacht van verkrachting. Volgens de rechtbank is ze na het sluiten van het onderzoek nog niet volledig en voldoende voorgelicht om tot een uitspraak te komen. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man uit Brummen ervan dat hij op 13 juni 2022 in Warnsveld een vrouw zou hebben verkracht.

Meer onderzoek

Tijdens de zitting op 23 februari 2023 deed de advocaat van de man 3 voorwaardelijke verzoeken. De rechtbank wijst hiervan 2 verzoeken toe. Het verzoek om het slachtoffer te horen bij de rechter-commissaris wijst de rechtbank toe, omdat de verdediging hier volgens vaste rechtspraak recht op heeft. Daarnaast wijst de rechtbank het verzoek om een letselinterpretatie op te laten maken ook toe. Een betrouwbaarheidsonderzoek naar de verklaring van het slachtoffer is volgens de rechtbank niet noodzakelijk. De rechtbank bepaalt later zelf of zij de verklaring van het slachtoffer betrouwbaar vindt. 

Vervolg zaak

De rechtbank heropent daarom het onderzoek en verwijst de zaak naar de rechter-commissaris. De zaak wordt op een later moment voortgezet. 

Uitspraken