Laden...

Meer onderzoek nodig in zaak waarbij een vrouw wordt verdacht van brandstichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Meer onderzoek nodig in zaak waarbij een vrouw wordt verdacht van brandstichting
Arnhem, 09 november 2023

De rechtbank heropent het onderzoek in de zaak van een 20-jarige vrouw uit Groesbeek die wordt verdacht van brandstichting. Volgens de rechtbank is ze na het sluiten van het onderzoek nog niet volledig en voldoende voorgelicht om tot een uitspraak te komen.

De vraag, die in deze zaak centraal staat, is of een voorwaardelijke PIJ-maatregel, , of dat een onvoorwaardelijke PIJ-maatregel moet worden opgelegd. Lange tijd dacht de reclassering dat er een lange wachttijd zou zijn, wanneer verdachte eventueel in het kader van een voorwaardelijke PIJ-maatregel in De Catamaran geplaatst zou worden. Aan een voorwaardelijke PIJ-maatregel is een maximumduur van 2 jaar verbonden.

Meer onderzoek

Na de laatste zitting heeft de officier van justitie de rechtbank echter nieuwe informatie gegeven over de zaak. De officier van justitie heeft namelijk, in tegenstelling tot eerdere informatie, van de reclassering gehoord dat verdachte op korte termijn terecht zou kunnen bij De Catamaran. 

De rechtbank is van oordeel dat het voor een juiste afdoening noodzakelijk is dat door de officier van justitie wordt uitgezocht op welke termijn verdachte bij de Catamaran terecht zou kunnen, bij een eventuele oplegging van een voorwaardelijke PIJ-maatregel. 

Vervolg zaak

De rechtbank heropent daarom het onderzoek om de officier van justitie dit te laten uitzoeken. 


Uitspraken