Laden...

Meer onderzoek nodig naar persoon verdachte in zaak ontucht in trein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Meer onderzoek nodig naar persoon verdachte in zaak ontucht in trein
Zutphen, 22 september 2020

De rechtbank heropent het onderzoek in de zaak van een 29-jarige man uit Hengelo (Overijssel) die wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen bij 2 vrouwen op het treintraject Zutphen-Lochem. Volgens de rechtbank moet er meer onderzoek gedaan worden naar de persoon van de verdachte voordat zij tot een eindoordeel kan komen.

De man uit Hengelo wordt ervan verdacht dat hij op 12 juli 2019 in de trein op het traject Zutphen-Lochem bij 2 vrouwen ontuchtige handelingen heeft gepleegd. 

De zaak is op 8 september 2020 op zitting behandeld. Na het sluiten van het onderzoek na deze zitting blijkt dat het onderzoek naar de persoon van de verdachte niet volledig is geweest. Volgens de rechtbank moet zij hier meer informatie over krijgen, omdat het de reclassering niet gelukt met hem in contact te komen. De rechtbank kijkt daarbij naar het soort misdrijf, de man deze feiten ontkent en het feit dat er al kennelijk hulpverlening en begeleiding is, omdat hij woont bij een instelling. Ook blijkt uit zijn strafblad dat man eerder is veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven.

Onderzoek heropend

De rechtbank heropent daarom het onderzoek en wil graag weten wat de context is van de bestaande hulpverlening en of zij op hoogte zijn van de huidige verdenkingen. Verder wil de rechtbank weten of – als het tot een veroordeling komt- aanleiding is om bijzondere voorwaarden op te stellen.

Vervolg zaak

De zaak wordt op een nader te bepalen tijdstip voortgezet.

Uitspraken