Laden...

Militair krijgt 5 jaar cel voor poging doodslag zoontje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Militair krijgt 5 jaar cel voor poging doodslag zoontje
Arnhem, 14 mei 2018

De militaire kamer veroordeelt een 31-jarige militair uit Arnhem voor poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en mishandeling van zijn zoontje. Tijdens het plegen van deze feiten was zijn zoon een baby van slechts enkele weken oud. De man krijgt een gevangenisstraf van 5 jaar.

De man mishandelde in mei 2015 over een periode van een aantal weken het kind zodanig dat hij onder andere ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Hierdoor raakte hij zwaar gehandicapt, maar het kind had als gevolg van dit geweld ook kunnen overlijden.

Geen verklaring

De militaire kamer neemt het de man zeer kwalijk dat hij al dit geweld heeft gebruikt tegen een kwetsbaar en weerloos kind dat aan zijn zorg als vader was toevertrouwd. Wat het voor de omgeving van de baby nog frustrerender maakt is dat de man hier geen verklaring voor heeft kunnen of willen geven.

Verminderd toerekeningsvatbaar

De militaire kamer houdt er rekening mee dat de man tijdens het plegen van de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar was. De man heeft persoonlijkheidsproblemen. Waarschijnlijk hebben boosheid in combinatie met gevoelens van onrechtvaardigheid geleid tot het agressieve gedrag tegen zijn zoon.

Uitspraken