Laden...

Nadere informatie bestuursrechtzaak sportveld De Buut Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nadere informatie bestuursrechtzaak sportveld De Buut Nijmegen
Nijmegen, 01 november 2019

Op dinsdag 5 november behandelt de rechtbank Gelderland de voorlopige voorziening (kort geding) in de zaak over een sportveld bij basisschool De Buut in Nijmegen. De rechter gaat de situatie ter plekke bekijken (schouw) en daarna is de zitting. Deze zitting is op de kantonlocatie in Nijmegen, Oranjesingel 56, 6511 NW Nijmegen. De rechter doet naar verwachting een week later uitspraak.

Kantonlocatie Nijmegen

Omwonenden ondervinden geluidsoverlast van spelende kinderen op het veldje. Tijdens de zitting staat de opgelegde dwangsom van de gemeente centraal. Omwonenden maken bezwaar tegen het besluit van de gemeente om de dwangsom voor de ontmanteling van het sportveldje een tweede keer uit te stellen.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Om 14:30 uur is de schouw bij de basisschool in Nijmegen. Vervolgens start rond 15:30 uur de zitting in het kantongerecht Nijmegen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Van iedere partij mogen betrokkenen de zaal in. Daarmee is de zaal helemaal vol. Het is helaas ook niet mogelijk om een aparte videozaal in te richten. Bent u geen betrokkene? Dan bestaat dus de kans dat u de zitting niet kunt bijwonen.

Aanmelden media

Alle journalisten die deze zaak willen volgen moeten zich zo snel mogelijk aanmelden door een e-mail te sturen aan media.rb-gel@rechtspraak.nl. Dit kan tot uiterlijk maandag 4 november, 12:00 uur. Dit geldt zowel voor filmende als schrijvende pers. Ook fotografen moeten zich van tevoren aanmelden. Als er te veel aanmeldingen zijn dan kan het zijn dat u geen toegang tot de zittingszaal krijgt. Het toewijzen gebeurt op volgorde van aanmelding.

Huisregels

Bij binnenkomst in de rechtbank moet u zich kunnen legitimeren. Het scannen van uw bagage en fouillering kan onderdeel zijn van de toegangscontrole. Wanneer het druk is bij de ingang van de rechtbank, moet u mogelijk even wachten voordat u door de toegangscontrole kunt. Ook is het maken van foto-, film- of geluidsopnamen niet toegestaan.

Vragen

Neem bij vragen contact op met team communicatie van Gelderland, telefoon 088 - 3611520 of via media.rb-gel@rechtspraak.nl.

Uitspraken