Laden...

Nijmeegse naar psychiatrisch ziekenhuis voor poging zware mishandeling en poging afpersing

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmeegse naar psychiatrisch ziekenhuis voor poging zware mishandeling en poging afpersing
Arnhem, 29 maart 2019

De rechtbank veroordeelt een 31-jarige vrouw uit Nijmegen voor poging tot zware mishandeling van een toevallig passerende fietsster op 13 juli 2017. Ook maakte zij zich schuldig aan een poging tot afpersing van een medewerker van een tankstation op 30 september 2018. De vrouw wordt voor 1 jaar opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

De psychiater en psycholoog adviseerden de rechtbank om de vrouw ontoerekeningsvatbaar te verklaren voor de poging tot zware mishandeling. Zij zou onder invloed van een stoornis het feit hebben gepleegd. De rechtbank ontslaat de vrouw daarom van alle rechtsvervolging voor de poging tot zware mishandeling.

Opname psychiatrisch ziekenhuis

De rechtbank vindt het noodzakelijk dat de vrouw voor 1 jaar wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en dat zij daarna ook behandeld wordt. Kijkend naar haar persoonlijke omstandigheden legt de rechtbank haar geen straf op voor de poging tot afpersing.

Uitspraken