Laden...

Nijmegenaar bestraft voor veroorzaken ongeval in woonplaats

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar bestraft voor veroorzaken ongeval in woonplaats
Arnhem, 15 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 29-jarige man uit Nijmegen voor het roekeloos rijden en veroorzaken van een ongeval in zijn woonplaats op 3 september 2016.  3 personen liepen daarbij ernstig letsel op. De man krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar. Ook mag hij 5 jaar lang geen motorvoertuigen besturen.

De man reed ’s nachts met hoge snelheid met te veel alcohol op binnen de bebouwde kom in Nijmegen. Op enig moment kreeg hij een stopteken van de politie. Hij negeerde het stopteken en drukte de sportbutton van zijn auto in zodat zijn snelheid toenam tot ongeveer 110 kilometer per uur. Hij reed door rood licht, dat hij al ruime tijd had kunnen – en moeten - zien, zonder ook maar enig moment af te remmen. Hij kwam in aanrijding met een andere auto met 2 inzittenden. Zij liepen beiden zwaar lichamelijk letsel op. Ook een passagier van de Nijmegenaar liep letsel op.

Geen verantwoordelijkheid voor daden

De rechtbank neemt mee in haar overweging dat de man geen verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor zijn daden. Zo zet hij zijn vraagtekens bij de geconstateerde snelheid en het feit dat het stoplicht op rood stond. Ook heeft hij twijfels over het geconstateerde alcoholgehalte in zijn bloed. Verder nam hij –met uitzondering van een toevallige ontmoeting - geen enkele moeite om in contact te komen met de slachtoffers. Tijdens de zitting kwam er geen woord van berouw of medeleven over zijn lippen. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het strafblad van de man waaruit blijkt dat hij in 2013 al eens (onherroepelijk) is veroordeeld voor rijden onder invloed.

Schadevergoeding

De man moet aan 1 van de slachtoffers een schadevergoeding 3.500 euro betalen.

Uitspraken