Laden...

Nijmegenaar cel in voor poging tot zware mishandeling en meerdere bedrijfsinbraken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar cel in voor poging tot zware mishandeling en meerdere bedrijfsinbraken
Arnhem, 15 februari 2024

De rechtbank veroordeelt een 30-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man pleegde vorig jaar in korte tijd een groot aantal delicten, waaronder een poging tot zware mishandeling en meerdere bedrijfsinbraken.

De man pleegde in 2023 meerdere zeer ernstige delicten, zoals bedreiging en een poging tot zware mishandeling. Daarbij moesten personen het ontgelden, van wie de man vond dat die hem op een bepaalde wijze hadden dwarsgezeten. Zo raakte hij met een bijl de knie van een slachtoffer, doordat hij met die bijl op de autoruit van het slachtoffer sloeg. Een andere man bedreigde hij met de dood. De slachtoffers voelden zich angstig en onveilig.

Verduistering en bedrijfsinbraken

Daarnaast verduisterde hij een scooter en brak hij in bij 2 bedrijfspanden in Nijmegen en 1 bedrijfspand in Millingen aan de Rijn. De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij in zijn handelen kennelijk op geen enkele manier geremd werd door de (mogelijke) gevolgen voor de slachtoffers en alleen aan zichzelf dacht. 

Bijzondere voorwaarden

Tijdens de rechtszaak bekende de Nijmegenaar enkele delicten, maar had er deels ook een andere verklaring voor. De rechtbank legt een celstraf op van 12 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. Voor het voorwaardelijke strafdeel geldt een proeftijd van 3 jaar en hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden. Zo moet de man zich melden bij de reclassering en een ambulante behandeling (met mogelijkheid tot kortdurende klinische opname) volgen. Verder moet de man moeite doen voor het vinden en behouden van zinvolle dagbesteding en meewerken aan schuldhulpverlening. Daarnaast moet hij meewerken aan middelencontrole. 

Schadevergoeding

Tot slot moet de man een schadevergoeding van ruim 750 euro en 2 keer 500 euro aan de slachtoffers van de bedrijfsinbraken betalen. 

Uitspraken