Laden...

Nijmegenaar krijgt jeugddetentie voor mishandeling, meerdere vernielingen en bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar krijgt jeugddetentie voor mishandeling, meerdere vernielingen en bedreigingen
Zutphen, 22 januari 2020

De rechtbank veroordeelt een 19-jarige man uit Nijmegen tot 210 dagen jeugddetentie, waarvan 145 dagen voorwaardelijk. De man heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling, 3 vernielingen en 3 bedreigingen.

De man mishandelde zijn ex-vriendin en vernielde haar telefoon. Bovendien dreigde hij haar dood te steken. Ook beschadigde de man de deuren van de woning van zijn ex-schoonmoeder. Daarnaast uitte hij bedreigingen in de richting van zijn ex-schoonmoeder en de politie Oost-Nederland door te zeggen dat hij granaten zou gooien. De man dreigde verder een rijschoolhouder dood te steken en vernielde zijn lesauto.

De man werd ook verdacht van het tijdelijk meenemen van de telefoon van zijn ex-vriendin. Hiervan spreekt de rechtbank hem vrij.

Jeugdstrafrecht toegepast

De rechtbank heeft besloten het jeugdstrafrecht toe te passen. Daarbij houdt ze rekening met de leeftijd en persoonlijkheid van de man. Nu kan de man de juiste begeleiding en hulpverlening krijgen om zijn agressie aan te pakken en te werken zijn toekomst. Voor het voorwaardelijke deel van de jeugddetentie geldt een proeftijd van 2 jaar en hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man aan zijn ex-vriendin een schadevergoeding van 250 euro betalen.

Uitspraken