Laden...

Nijmegenaar veroordeeld voor onder andere diefstal en opzetheling

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor onder andere diefstal en opzetheling
Arnhem, 09 september 2020

De rechtbank veroordeelt een 41-jarige man uit Nijmegen tot een gevangenisstaf van 240 dagen, waarvan 126 dagen voorwaardelijk. De rechtbank vindt de man schuldig aan 2 diefstallen, 2 keer opzetheling, witwassen en mishandelingen.

De man maakte zich schuldig aan diefstal van een auto en een televisie, opzetheling van een motorscooter en een elektrische fiets en aan het witwassen van een bromfietskentekenplaat.
Daarnaast vindt de rechtbank dat de man zijn vader en moeder heeft mishandeld door zijn vader met beide armen hardhandig bij het bovenlichaam vast te pakken en door zijn moeder met kracht bij de keel vast te pakken. Dit gebeurde in het huis van zijn ouders. 

Vrijspraak

De rechtbank spreekt de Nijmegenaar van de overige aan hem tenlastegelegde feiten vrij, omdat het wettig en overtuigend bewijs in het dossier ontbreekt dat verdachte de feiten heeft gepleegd. De feiten waarbij het hierom gaat bestaan onder andere uit diefstal van personenauto’s.

Bijzondere voorwaarden

De rechtbank legt een deels voorwaardelijke gevangenisstraf op. De man hoeft van de rechtbank niet terug de gevangenis is. Voor het voorwaardelijk deel geldt een proeftijd van 3 jaar. Hieraan zijn bijzondere voorwaarden verbonden om zo de kans op herhaling te verlagen. Deze voorwaarden bestaan uit een ambulante behandelverplichting, reclasseringstoezicht, begeleid wonen en het meewerken aan middelencontrole en schuldhulpverlening.

Uitspraken