Laden...

Nijmegenaar veroordeeld voor poging doodslag portier café

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Nijmegenaar veroordeeld voor poging doodslag portier café
Arnhem, 28 februari 2018

De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Nijmegen voor poging doodslag en bedreiging. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden opgelegd.

De man werd op 8 juli 2017 een café in Nijmegen uitgezet. De man was het hier niet mee eens en ging verhaal halen. Dit liep zo uit de hand dat hij de portier van het café met een mes stak. Omdat het slachtoffer een steekwerend vest droeg, bleef het letsel beperkt. Daarnaast bedreigde de man een ander persoon met een mes.

Strafbepaling

De officier van justitie eiste een celstraf van 42 maanden. De rechtbank wijkt hiervan af, omdat de rechtbank meer rekening houdt met de feiten en omstandigheden. Zo is de man door 1 van de slachtoffers hardhandig behandeld. Ook hield de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de man. De reclassering ziet geen mogelijk voor gedragsbeïnvloeding en ziet ook geen meerwaarde in verplicht reclasseringscontact. Daarom geeft zij geen advies over een strafmaatregel. Hiermee rekening houdend vindt de rechtbank een deels voorwaardelijke straf - met daaraan bijzondere voorwaarden gekoppeld - geen meerwaarde hebben.

Uitspraken