Laden...

Onderzoekswensen in zaak rondom dode man in chalet afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Onderzoekswensen in zaak rondom dode man in chalet afgewezen
Zutphen, 08 juni 2016

In de strafzaak rondom de dood van een Amersfoortse man in een chalet in Ermelo in maart 2014 heeft de rechtbank alle onderzoekswensen afgewezen. Tot de onderzoekswensen behoorden onder andere het verzoek om een schouw en reconstructie.

Geen schouw

Op de regiezitting van 25 mei 2016 zijn namens een 30-jarige vrouw uit Kampen en een 31-jairge plaatsgenoot meerdere onderzoekswensen gedaan. De 2 andere verdachten, een 33-jarige man uit Hierden en 32-jarige man uit Bergen op Zoom, hadden geen onderzoekswensen. Bij tussenbeslissing van 11 maart 2016 heeft de rechtbank het verzoek om een schouw en reconstructie afgewezen. Een herhaling van deze verzoeken op de regiezitting brengt de rechtbank niet tot een andere beslissing.

Onvoldoende onderbouwing

Volgens de rechtbank is aanvullend onderzoek door een nieuwe deskundige niet noodzakelijk. Onderzoeksvragen over het tijdstip van overlijden van het slachtoffer zijn beantwoord naar aanleiding van de eerdere tussenbeslissing. De verdediging heeft onvoldoende gemotiveerd waarom op dit punt nieuw onderzoek nodig is.

De rechtbank ziet verder geen aanleiding voor het laten opmaken van een aanvullend-proces-verbaal of het horen van een politieagent over een extra verbinding (telefoon van de 30-jarige vrouw) van 13 maart 2014 om 23.24:20 uur, die in het NFI-rapport van 18 januari 2016 voor het eerst wordt beschreven. In het politierapport van 21 april 2016 wordt hiervoor een verklaring gegeven. Verder heeft de advocaat van de 30-jarige vrouw niet toegelicht waarom en in welk opzicht de gereconstrueerde tijdlijn moet worden aangepast.

Tijdens de zitting van 25 mei 2016 had de rechtbank het verzoek tot het (voorlopig) vrijlaten van de 30-jarige vrouw – die als enige nog vastzit - afgewezen.

Zaak mogelijk in najaar inhoudelijk

In overleg met het Openbaar Ministerie en de advocaten zal nu bepaald worden wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De rechtbank trekt hier meerdere zittingsdagen voor uit en vindt mogelijk dit najaar plaats.

Uitspraken