Laden...

Ontbinding arbeidscontract bellende buschauffeur toegestaan

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ontbinding arbeidscontract bellende buschauffeur toegestaan
Zutphen , 07 juli 2015

Een 29-jarige man uit Ermelo is voor het veroorzaken van een aanrijding met een groep fietsers door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een voorwaardelijke rijontzegging van 3 jaar.

Ongeval met groep fietsers

De Ermeloër reed op 20 oktober 2013 met hoge snelheid de bocht in van de Pastorieweg en de Dominee Medenbachweg. De man, die onder invloed van alcohol in zijn auto reed, verloor de macht over het stuur en veroorzaakte een ongeval met een groep fietsers. De fietsers liepen daarbij (zwaar) lichamelijk letsel op. De man heeft niet goed opgelet in de auto en daardoor is hij in een bocht op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Deze bocht is niet overzichtelijk en de man is bekend met deze situatie. Toch heeft hij zijn snelheid niet aangepast, waardoor hij de auto niet op tijd tot stilstand kon brengen. Daardoor kwam hij in botsing met 5 tegemoetkomende fietsers.

Vrijspraak van doodslag en rijden onder invloed

De rechtbank sprak de man vrij van doodslag, omdat er onvoldoende bewijs in het dossier aanwezig is dat de Ermeloër de fietsers met opzet van het leven wilde beroven. Ook sprak de rechtbank de man vrij van rijden onder invloed, aangezien uit het dossier niet is gebleken dat het bloedonderzoek op de juiste wijze heeft plaatsgevonden. Uit het dossier had moeten blijken de man uit Ermelo toestemming had gegeven voor het verrichten van een bloedonderzoek. Omdat deze toestemming ontbreekt, mag het verrichte onderzoek niet als bewijslast dienen en hierdoor is er sprake van onvoldoende wettig bewijs.

Uitspraken