Laden...

Ontslag van alle rechtsvervolging voor aanranding zorgmedewerkster

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ontslag van alle rechtsvervolging voor aanranding zorgmedewerkster
Zutphen, 02 mei 2024

De rechtbank ontslaat een 31-jarige man uit Wekerom van alle rechtsvervolging, omdat zij de man volledig ontoerekeningsvatbaar verklaart. De man randde een medewerkster aan van de kliniek waar hij op dat moment verbleef.

De man pakte op 2e kerstdag 2022 een medewerkster van de kliniek waar hij verbleef vast. Hij zei onder andere tegen haar dat zij seks met hem moest hebben en betaste haar. Een collega van de vrouw was deels getuige van deze aanranding. 

Verstandelijke beperking

Uit de beschikbare informatie blijkt dat de man een IQ heeft van 46 en functioneert op het niveau van een 4-jarige. De man kampt met (chronische) psychotische problematiek. Tijdens het verhoor bij de politie verklaarde de man onsamenhangend en onduidelijk. Ook bij binnenkomst op de observatiegroep van 's Heeren Loo praatte de man veel, maar onsamenhangend. 

Volledig ontoerekeningsvatbaar

Gelet op de aard van de problematiek en het verwarde gedrag dat de man zowel bij binnenkomst bij 's Heeren Loo als bij het verhoor bij de politie vertoonde, vindt de rechtbank dat de aanranding niet aan de man kan worden toegerekend. De man is dus niet strafbaar en wordt ontslagen van alle rechtsvervolging.

Inmiddels krijgt de man medicatie tegen psychose en passende zorg.

Uitspraken