Laden...

Ontslag van rechtsvervolging man uit Vaassen na vernielingen en bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Ontslag van rechtsvervolging man uit Vaassen na vernielingen en bedreigingen
Zutphen, 19 januari 2021

De rechtbank verklaart een 39-jarige man uit Vaassen volledig ontoerekeningsvatbaar voor een aantal vernielingen en bedreigingen. De man wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging. Wel verleent de rechtbank  een rechterlijke machtiging, zodat de man voor tenminste 6 maanden wordt opgenomen voor een verplichte behandeling. Daarnaast moet de man de door hem veroorzaakte schade vergoeden.

Illustratieve afbeelding

In februari 2020 vernielde de man de ruiten van meerdere woningen in zijn woonplaats. Ook beschadigde hij een politieauto en bedreigde hij 2 agenten met een ijzeren staaf toen zij hem wilden aanhouden.

Ontslag van alle rechtsvervolging

Deskundigen onderzochten de man en concludeerden dat hij tijdens het plegen van de strafbare feiten verminderd toerekeningsvatbaar was. De rechtbank neemt deze conclusie over en de man wordt daarom ontslagen van alle rechtsvervolging.

Rechterlijke machtiging

De rechtbank beslist daarnaast op het verzoekschrift tot het verlenen van een rechterlijke machtiging. Dit betekent dat de man voor tenminste 6 maanden opgenomen gaat worden voor een verplichte behandeling.

​Schadevergoeding

Tot slot moet de man ook meerdere schadevergoedingen betalen, namelijk 1.250 euro aan de politie en ruim 2.700 euro aan een woningstichting.

Uitspraken