Laden...

Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis voor steken in de hals met Stanleymes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Plaatsing in psychiatrisch ziekenhuis voor steken in de hals met Stanleymes
Arnhem, 02 mei 2018

De rechtbank veroordeelt een 21-jarige man uit Rossem die met een Stanleymes in de hals van een andere man sneed. De man wordt voor 1 jaar in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst.

Illustratieve afbeelding

Het is in het algemeen bekend dat zich in de nek vitale onderdelen van het lichaam bevinden. Bovendien was de snijwond bij het slachtoffer zo diep dat het spiervlies bloot lag. Rekening houdend met dit feit oordeelt de rechtbank dat de man de aanmerkelijke kans op de dood van het slachtoffer bewust heeft aanvaard.

Ontslagen van alle rechtsvervolging

Maar de rechtbank vindt de man hiervoor niet strafbaar. Uit meerdere deskundigenrapporten blijkt dat het delict door een psychische stoornis niet aan de man kan worden toegerekend. Dat brengt de rechtbank tot het oordeel dat de man moet worden ontslagen van alle rechtsvervolging. Wel vindt de rechtbank de maatregel van plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis voor 1 jaar noodzakelijk.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken