Laden...

Planning inhoudelijke behandeling afpersingszaak fruithandel Hedel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Planning inhoudelijke behandeling afpersingszaak fruithandel Hedel
Arnhem, 20 juni 2022

Op maandag 27 juni 2022 start de inhoudelijke behandeling van Onderzoek Panter II. In dit onderzoek staan meerdere verdachten terecht voor een reeks afpersingen en bedreigingen aan het adres van medewerkers van een fruithandel uit Hedel. Voor de inhoudelijke behandeling zijn meerdere zittingsdagen uitgetrokken. De behandeling van deze zaak vindt plaats in het Paleis van Justitie in Arnhem.  

De rechtbank Gelderland heeft in totaal 8 zittingsdagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling. De zaak die gepland staat op 5 juli behandelt de rechtbank met gesloten deuren. De overige zaken zijn openbaar. De voorlopige planning staat in onderstaand overzicht. De rechtbank kan de planning aanpassen. 

De zittingen starten iedere dag om 09:15 uur.

  • 27, 28,29 en 30 juni       1 verdachte
  • 5 juli                              besloten zitting, minderjarige verdachte
  • 6 juli                              3 verdachten
  • 7 en 11 juli                     3 verdachten

Aanmelden media

Alle journalisten die deze zaken willen bijwonen moeten zich vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar mediagld@rechtspraak.nl. Dit geldt voor zowel filmende als schrijvende pers. Ook fotografen en tekenaars moeten zich van tevoren aanmelden. De volgende deadlines gelden:

  • Voor de zaken in week 26 tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag  24 juni; 
  • Voor de zaken in week 27 tot uiterlijk 12:00 uur op maandag 4 juli;
  • Voor de zaken in week 28 tot uiterlijk 12:00 uur op vrijdag 8 juli. 
Journalisten die zich na deze datum/tijdstip aanmelden kunnen we geen plek in de zaal garanderen. 

Poolregeling audiovisuele media

Voor het maken van audiovisuele opnames geldt een poolregeling als meer dan 2 omroepen zich aanmelden. Er is ruimte voor een landelijke en een regionale omroep. Voor het gebruik van de poolregeling maken de overige media afspraken met de omroep die de pool verzorgt. 

Bezoekers

Bezoekers kunnen de zitting volgen op de publieke tribune. Daarnaast is er een videozaal beschikbaar. Het aantal plaatsen is beperkt. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Als beide zalen vol zitten, is geen toegang meer mogelijk. 

Huisregels

Bij binnenkomst in de rechtbank moet u zich kunnen legitimeren. Het scannen van uw bagage en fouillering kan onderdeel zijn van de toegangscontrole. Wanneer het druk is bij de ingang van de rechtbank, moet u mogelijk even wachten voordat u door de toegangscontrole kunt. Ook is het maken van foto-, film- of geluidsopnamen niet toegestaan. Dit wordt gecontroleerd. Bij (vermoeden van) overtreding volgt verwijdering uit de zaal.

Vragen

Journalisten kunnen met vragen contact opnemen met team communicatie van rechtbank Gelderland, telefoon 088 361 15 20 of via mediagld@rechtspraak.nl. Ook staat er in de bestandenpostbus meer informatie over deze zaak. 

Bent u geen journalist maar u hebt wel een vraag? Bel 088 361 20 00 of mail naar kccgelderland@rechtspraak.nl

Uitspraken