Laden...

Planning inhoudelijke behandeling liquidatiezaken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Planning inhoudelijke behandeling liquidatiezaken
Arnhem, 13 mei 2019

Op maandag 20 mei 2019 start de inhoudelijke behandeling van onderzoek Bosnië dat onder andere betrekking heeft op een aanslag op 31 december 2015 in Kerkdriel waarbij één persoon werd gedood en twee personen gewond raakten, eerdere voorbereidingshandelingen voor een liquidatie van dezelfde slachtoffers in Utrecht, een liquidatie op 7 november 2015 in Krommenie en een poging tot liquidatie op 3 april 2016 in Amsterdam. In totaal staan hier 6 verdachten voor terecht. De rechtbank Gelderland behandelt deze zaken in het justitiële complex Schiphol (JCS) (Duizendbladweg 100, 1171 VA Badhoevedorp) en trekt hier 2 weken voor uit. 

De voorlopige planning van de rechtbank staat in onderstaand schema. De rechtbank kan de planning aanpassen. Het meest actuele schema leest u altijd in dit bericht.

De inhoudelijke behandeling zou op dinsdag 14 mei starten. In verband met persoonlijke omstandigheden, kan 1 van de rechters niet tijdens de eerder geplande zittingsdagen 14 t/m 16 mei aanwezig zijn. De zaken die in die week gepland stonden, worden tot een later tijdstip - maar binnen de geplande weken - aangehouden.

Planning Liquidatieproces

De zittingen starten iedere dag om 09:30 uur.

Week 21

Onderzoek

Onderwerp

Maandag 20 mei

Voorbereidingshandelingen liquidatie Utrecht

Behandeling feiten

Persoonlijke omstandigheden

Requisitoir en pleidooien

Dinsdag 21 mei

Liquidaties Kerkdriel en poging liquidatie Amsterdam

Behandeling feiten

Woensdag 22 mei

Liquidatie Krommenie en poging liquidatie Amsterdam

Behandeling feiten

Persoonlijke omstandigheden


Week 22

Onderzoek

Onderwerp

Maandag 27 mei

Liquidaties Kerkdriel en Krommenie en poging liquidatie Amsterdam

Requisitoir en aanvang pleidooien

Dinsdag 28 mei

Liquidaties Kerkdriel en Krommenie en poging liquidatie Amsterdam

Vervolg pleidooien

Woensdag 29 mei

Liquidaties Kerkdriel en Krommenie en poging liquidatie Amsterdam

Repliek en dupliek

Uitspraak

De rechtbank is voornemens op 26 juni 2019 het onderzoek te sluiten in alle zaken en aansluitend uitspraak te doen.

Bezoekers

Het JCS heeft een publieke tribune, zodat bezoekers de zaak kunnen volgen. Het aantal plaatsen in de zittingszaal is beperkt. Zorg dat u op tijd aanwezig bent. Als de zalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk.

Huisregels

Bij uw bezoek aan het JCS:

• worden uw kleding en tas gecontroleerd op ongewenste voorwerpen. Detectie en een geldig legitimatiebewijs is voor iedereen verplicht.  De vrijstellingsregeling voor de toegangscontrole die mogelijk bij andere rechtbanken geldt, is hier niet van toepassing.
• Is het maken van foto-, film- of geluidsopnamen niet toegestaan: bezoekers van de publieke tribune moeten hun telefoon of andere apparatuur achterlaten in een kluisje.

Zelf lunch meenemen

Behalve het verkrijgen van koffie, thee of water, zijn er verder geen cateringmogelijkheden. Neem dus zelf een lunch mee.

Media

Alle journalisten die deze zaken willen volgen moeten zich aanmelden door een e-mail te sturen aan media.rb-gel@rechtspraak.nl. Journalisten moeten zich per zittingsdag aanmelden. Ook rechtbanktekenaars en fotografen moeten zich van tevoren aanmelden.

Vragen

Neem bij vragen contact op met team communicatie van rechtbank Gelderland, telefoon 088 -3611520 of via communicatie.rb-gel@rechtspraak.nl.

Uitspraken