Laden...

Politierechter legt celstraffen op voor openlijk geweld tegen politieagenten in Doetinchem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Politierechter legt celstraffen op voor openlijk geweld tegen politieagenten in Doetinchem
Zutphen, 23 oktober 2019

De politierechter veroordeelt een 47-jarige man uit 's-Heerenberg en een 48-jarige man uit Doetinchem voor onder andere geweld tegen politieagenten. Daarnaast maakte de Doetinchemmer zich ook schuldig aan het mishandelen van een passant. De politierechter legt celstraffen op van respectievelijk 4 en 5 maanden.

Op 13 oktober 2019 eindigde een kleine ruzie in een uitgaansgelegenheid in Doetinchem in een massale vechtpartij. Politieagenten wilde deze vechtpartij in de kiem smoren, maar het geweld keerde zich tegen hen. Na versterking van politie-eenheden uit heel Oost-Nederland keerde uiteindelijk de rust terug. Bij de vechtpartij raakte een politieagente lichtgewond.

De 47-jarige man zou zich bij deze vechtpartij schuldig hebben gemaakt aan het plegen van openlijk geweld tegen een aantal politieagenten. De 48-jarige man zou zich schuldig hebben gemaakt aan het plegen van openlijk geweld tegen een politieagente. Zij liep daarbij een gekneusde hand op. Daarnaast mishandelde een man een andere man bij een eetgelegenheid. Het slachtoffer raakte daarbij gewond.

Eis

De officier van justitie gaf tijdens de zitting aan klaar te zijn met geweld tegen hulpverleners. Voor de 47-jarige man eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 4 maanden. Tegen de oudere man eiste hij een celstraf van 6 maanden, omdat hij van 2 feiten werd verdacht.

Oordeel politierechter

De politierechter oordeelt dat voor beide mannen bewezen kan worden dat zij openlijk geweld hebben gepleegd. De 47-jarige man krijgt een gevangenisstraf van 4 maanden en de 48-jarige man krijgt 5 maanden celstraf. Daarbij houdt de politierechter rekening met de persoonlijke omstandigheden. Verder legt de rechtbank voor beide mannen een locatieverbod op. Dit houdt in dat zij allebei voor 2 jaar niet in de buurt van het Simonsplein mogen komen.

Tot slot moet de 48-jarige man een schadevergoeding aan de politieagente en de in het eetgelegenheid mishandelde slachtoffer betalen.

Uitspraken