Laden...

Politierechter verwijst zaak van meineed en mishandeling verdachte agent naar meervoudige strafkamer

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Politierechter verwijst zaak van meineed en mishandeling verdachte agent naar meervoudige strafkamer
Arnhem, 16 juni 2020

De politierechter verwijst de zaak van een 36-jarige politieagent, die wordt verdacht van meineed en mishandeling tijdens het uitoefenen van zijn beroep, naar de meervoudige strafkamer van de rechtbank Gelderland.

De zaak is in eerste instantie aangebracht bij de politierechter en zou op 16 juni worden behandeld. Volgens de politierechter is de zaak echter minder geschikt voor behandeling door 1 rechter. Dit vanwege de complexiteit van het door de verdediging aangekondigde verweer en de mogelijke implicaties van de zaak, beide gezien tegen de achtergrond van de huidige maatschappelijke context. Daarom moet de meervoudige strafkamer – die bestaat uit 3 rechters – zich over deze zaak buigen.

Vervolg

De rechtbank heeft de procespartijen op voorhand ingelicht over het voornemen tot verwijzing. De politierechter heeft de zaak tijdens de zitting van 16 juni formeel verwezen. De inhoudelijke behandeling van deze zaak door de meervoudige strafkamer is op 17 juni 2020 om 14:00 uur.

Uitspraken