Laden...

Politiesurveillant uit Apeldoorn veroordeeld voor schending ambtsgeheim

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Politiesurveillant uit Apeldoorn veroordeeld voor schending ambtsgeheim
Zutphen, 30 januari 2018

De rechtbank veroordeelt een politiesurveillant uit Apeldoorn voor schending van zijn ambtsgeheim. Aan hem wordt een geldboete van 1.500 euro opgelegd.

Delen informatie

De 25-jarige man heeft de feiten bekend. Vanaf december 2014 tot en met juni 2016 vroeg hij informatie over voertuigen en informatie over personen in de computersystemen van de politie op. Deze - soms zeer gevoelige - informatie deelde de man met zijn ex-vriendin, ex-schoonmoeder en een vriend. De politiesurveillant wist dat hij hiermee zijn ambtsgeheim schond.

Inbreuk op vertrouwen in politie

De rechtbank vindt dit een ernstig feit. De man heeft door zijn ambtsgeheim te schenden inbreuk gemaakt op het vertrouwen dat de maatschappij in de politie mag en moet kunnen hebben. Een politieambtenaar neemt een bijzondere plaats in de samenleving in. Van hem wordt daarom volledige integriteit verwacht. De man is zich inmiddels bewust van de ernst van zijn gedrag en de gevolgen hiervan.

Uitspraken