Laden...

Poolse mannen veroordeeld voor verduisteren van sigaretten in distributiecentrum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Poolse mannen veroordeeld voor verduisteren van sigaretten in distributiecentrum
Arnhem, 17 februari 2023

De rechtbank veroordeelt 2 Poolse mannen die in een distributiecentrum in Geldermalsen werkten voor het verduisteren van sigaretten. Zij moeten allebei een taakstraf van 70 uur uitvoeren. De rechtbank spreekt een Poolse vrouw vrij van hetzelfde feit, omdat er onvoldoende bewijs tegen haar is. 

De rechtbank veroordeelt het duo voor verduistering in dienstbetrekking gepleegd op 11 april 2022. Zij droegen die dag hoeveelheden sigaretten bij zich. Zij bekenden dit later ook. Voor de ten laste gelegde periode van 1 januari 2022 tot en met 10 april 2022 worden zij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Van enige vorm van samenwerking is volgens de rechtbank ook geen sprake.  

Vertrouwen beschaamd

De mannen hebben door hun handelswijze het vertrouwen van hun werkgever beschaamd. Ook hebben ze hun werkgever benadeeld.

Vrijspraak vrouw

De vrouw wordt vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs tegen haar is. Er zijn camerabeelden waarop handelingen te zien zouden zijn, maar daarop is niet te zien dat zij sigaretten meeneemt. Verder zijn bij haar geen sigaretten aangetroffen. Verder ontkende ze dat zij sigaretten had weggenomen. 

Uitspraken