Laden...

Puttense café-eigenaar mag voorlopig alcoholhoudende dranken schenken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Puttense café-eigenaar mag voorlopig alcoholhoudende dranken schenken
Arnhem, 30 oktober 2018

De voorzieningenrechter laat de Drank- en horecawetgunning van een Puttense café-eigenaar -voorlopig in stand. De voorzieningenrechter vindt onvoldoende duidelijk dat de eigenaar dronken was.  

Illustratieve foto

De burgemeester van de gemeente Putten trok de Drank- en horecavergunning van een Puttense kroeg per 1 november 2018 in. De burgemeester kwam tot deze beslissing, nadat de politie op 16 juli 2018 constateerde dat de horeca-exploitant na sluitingstijd dronken was in zijn eigen kroeg. De eigenaar betwistte dat hij die nacht dronken was. 

Burgemeester moet meer onderzoek doen

De rechter oordeelt dat de burgemeester eerst verder moet onderzoeken of de horeca-exploitant die nacht inderdaad dronken was. Het rapport van de politie laat vragen open en daarnaast zijn er 2 getuigen die de verklaring van de politie weerspreken. Omdat niet duidelijk is of de horeca-exploitant inderdaad dronken was, vindt de rechter het belang van de horeca-exploitant bij het kunnen schenken van alcoholhoudende drank zwaarder wegen dan het belang van de burgemeester bij intrekken van de vergunning. De rechter schorst daarom het besluit tot intrekking van de vergunning tot 6 weken na het besluit van de burgemeester op het bezwaar van de café-eigenaar.

Uitspraken