Laden...

Rechtbank Gelderland behandelt zittingen in Stadstheater Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank Gelderland behandelt zittingen in Stadstheater Arnhem
Arnhem, 03 juli 2020

Met ingang van donderdag 2 juli 2020 behandelt rechtbank Gelderland zittingen in het Stadstheater in Arnhem. Doordat de rechtbanken corona-proof zijn gemaakt is er minder plaats in de gerechtsgebouwen. Om toch zoveel mogelijk geplande zaken te kunnen behandelen verruimt de rechtbank haar openingstijden en wijkt ze voor bepaalde rechtszaken uit naar het Stadstheater. De zaken die de rechtbank in het Stadstheater behandelt zijn voornamelijk strafzaken (verkeersovertredingen) en bepaalde civiele zaken.

In verband met de coronacrisis zijn de zittingslocaties corona-proof gemaakt en ingericht op de anderhalve-meter-samenleving. Door deze maatregelen is er minder zittingscapaciteit in de gerechtsgebouwen. Om toch zo veel mogelijk geplande zaken te kunnen behandelen moet de rechtbank creatief zijn. Naast het verruimen van de openingstijden maakt de rechtbank daarom gebruik van het Stadstheater in Arnhem als zittingslocatie. Het Stadstheater ligt op een steenworp afstand van de rechtbank en de anderhalve-meter-eis kan hier goed gewaarborgd worden.

Dagelijks zittingen

In het Stadstheater gaat de rechtbank dagelijks fysieke zittingen doen. Het gaat voornamelijk om strafzaken (verkeersovertredingen) en bepaalde civiele zaken. Er zijn 3 ruimtes ingericht als zittingszaal. In de wachtruimtes is voldoende ruimte voor overleg tussen advocaat en partijen. Bezoekers kunnen gebruik maken van de toiletten in het Stadstheater. Er is geen koffie of thee beschikbaar. In de zittingzalen en wachtruimtes zijn coronamaatregelen getroffen, zo zijn er plastic schermen en ontsmettingsmiddel geplaatst. Het is de bedoeling dat de rechtbank tot 31 december 2020 gebruik maakt van het Stadstheater als zittingslocatie.

Praktische informatie

Het Stadstheater is gelegen aan de Velperbinnensingel 10 in Arnhem. Het theater ligt op loopafstand van een aantal parkeergarages. Daarnaast is deze locatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Informatie voor de pers

Door de coronamaatregelen zijn de zittingen in het Stadstheater helaas nog niet toegankelijk voor publiek. Journalisten kunnen wel aanwezig zijn bij de zittingen en moeten zich uiterlijk 24 uur van tevoren per mail aanmelden bij de afdeling communicatie. Het mailadres is media.rb-gel@rechtspraak.nl 
 

Uitspraken