Laden...

Rechtbank bepaalt: café Nijmegen blijft gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank bepaalt: café Nijmegen blijft gesloten
Arnhem, 18 juli 2018

De rechtbank bepaalt dat een café in Nijmegen gesloten blijft. Het café werd gesloten, omdat er in drugs gehandeld werd. Volgens de rechtbank stelt de burgemeester terecht vast dat de openbare orde wordt bedreigd.

Verzoekster exploiteert een café in Nijmegen. In dat café werd gehandeld in cocaïne. Daarom heeft de burgemeester van Nijmegen op 11 juli 2018 de drank- en horecawetvergunning ingetrokken en het café voor 1 jaar gesloten.

Openbare orde bedreigd

Volgens de rechtbank legt de burgemeester artikel 31, eerste lid, onder c, van de Drank- en horecawet zo uit, dat de drank- en horecavergunning moet worden ingetrokken als de openbare orde wordt bedreigd doordat er in een café harddrugs worden verhandeld. Dat schrijft de wet dwingend voor.

Eigen beleid

Bij een sluiting van de woning op grond van de Opiumwet heeft de burgemeester meer ruimte om zijn eigen beleid te maken. In dit geval is er een beleid dat een café voor 1 jaar wordt gesloten bij de eerste constatering dat er wordt gehandeld in drugs. De rechtbank oordeelt dat de burgemeester in dit geval terecht geen bijzondere omstandigheden heeft aangenomen om hiervan af te zien.

Uitspraken