Laden...

Rechtbank bepaalt: cafés Korenmarkt blijven gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank bepaalt: cafés Korenmarkt blijven gesloten
Arnhem, 20 maart 2018

De rechtbank bepaalt dat de cafés Madame Touché (inclusief voormalig eetcafé Bij Oma), De Barron en Den Koopman op de Korenmarkt in Arnhem gesloten blijven. Er bestaat een ernstig vermoeden dat de cafés gebruikt worden voor witwassen. Volgens de rechtbank stelt de burgemeester terecht dat dit maatschappelijk ondermijnend werkt.

Illustratieve afbeelding

De cafés zijn op last van de burgemeester gesloten. De persoon die geld in de cafés heeft gestoken en de exploitante van de cafés zijn verdachten in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen, schijnbeheer en valsheid in geschrifte. Uit het strafrechtelijk onderzoek bleek dat de geldschieter ongeveer 400.000 euro heeft geïnvesteerd, terwijl niet is gebleken dat het geld een legale herkomst heeft. Er bestaat een ernstig vermoeden dat de cafés gebruikt worden voor witwassen. De burgemeester stelt terecht dat dit maatschappelijk ondermijnend werkt.

Uitspraken