Laden...

Rechtbank heropent onderzoek in zaak verdenking schietpartij woning Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank heropent onderzoek in zaak verdenking schietpartij woning Arnhem
Arnhem, 05 januari 2022

De rechtbank wijst een tussenvonnis in de zaak van een 40-jarige man uit Arnhem die ervan verdacht wordt op 20 juni 2021 op een woning in Arnhem te hebben geschoten met een wapen. Tijdens de beraadslaging na de zitting bleek dat het onderzoek niet volledig is geweest. Om die reden doet de rechtbank vandaag geen uitspraak, maar heropent zij het onderzoek.

Rechter-commissaris moet getuige horen

De rechtbank is - met de raadsvrouw en de officier van justitie - van oordeel dat het voor een juiste strafrechtelijke afdoening noodzakelijk is dat de rechter-commissaris een anoniem gebleven persoon ‘melder 4’  als getuige hoort. De getuige dient - naar het oordeel van de rechtbank - in ieder geval te worden bevraagd over de omstandigheden waaronder hij zijn waarnemingen deed. Daarbij wil de rechtbank weten wat hij precies zag. Deze verklaring kan belangrijk zijn voor de vraag of de feiten waar de 40-jarige Arnhemmer van wordt verdacht, bewezen kunnen worden.

Uitspraken