Laden...

Rechtbank spreekt bezorger vrij van verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank spreekt bezorger vrij van verkrachting
Zutphen, 29 januari 2021

De rechtbank spreekt een 30-jarige man uit Zutphen vrij van verkrachting vanwege gebrek aan bewijs.

Op 9 augustus 2019 plaatste de vrouw laat in de avond een bestelling bij een bezorgrestaurant. De man bezorgde de bestelling. Hij en de vrouw hadden vervolgens seks met elkaar.

De vrouw deed hierna aangifte van verkrachting. Zij vertelde de politie dat de man haar had gedwongen tot de seks. Maar volgens hem lag het initiatief bij de vrouw en heeft hij haar niet gedwongen.

Wisselende verklaringen

De rechtbank overweegt dat de vrouw op belangrijke onderdelen wisselend heeft verklaard over wat er is gebeurd. Ook valt het op dat de vrouw meteen nadat de Zutphenaar was vertrokken en de maanden daarna meerdere keren zelf contact met zijn familie heeft opgenomen. Uit opnames van gesprekken volgt ook dat de vrouw een groot geldbedrag van de familie van de man heeft aangenomen in ruil voor het bijstellen van haar verklaring.

Geen ondersteunend bewijs

In het dossier is verder ook geen ander bewijs dat haar aangifte – waarin ze stelt dat zij gedwongen is tot seks - ondersteunt. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van deze aanklacht. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 2 jaar geëist.

Schadevergoeding niet-ontvankelijk

Door de vrijspraak wordt de vrouw niet-ontvankelijk verklaard in haar verzoek om schadevergoeding.

Uitspraken