Laden...

Rechtbank veroordeelt man uit Wijchen voor stalking bedreiging en belediging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtbank veroordeelt man uit Wijchen voor stalking bedreiging en belediging
Zutphen, 23 december 2019

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Wijchen voor het stalken, bedreigen en beledigen van een vrouw. Hij krijgt een celstraf van 277 dagen opgelegd. Deze straf heeft de man al in voorarrest uitgezeten, hij hoeft dus niet terug de gevangenis in. Daarnaast legt de rechtbank een contact- en locatieverbod op.  

De misdrijven vonden plaats tussen mei 2018 en februari 2019. De man bedreigde de vrouw via verschillende social media meerdere keren met zware mishandeling en de dood. Daarbij maakte hij gebruik van meerdere accounts. Ook beledigde de man haar meerdere keren. Dit gebeurde zelfs een aantal keer nadat hij geschorst was uit de voorlopige hechtenis.

Niet gemotiveerd

De opgelegde straf heeft de man al in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht. Dit is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De officier van justitie eiste verder dat nog eens een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 dagen gevangenisstraf opgelegd zou worden. Hieraan zouden dan bijzondere voorwaarden, zoals het volgen van een CoVa-training aan verbonden moeten worden. De rechtbank oordeelt dat dit voorwaardelijke deel een ontoereikende stok achter de deur zal zijn. Daar komt bij dat de man niet gemotiveerd is voor het uitvoeren van de bijzondere voorwaarden.

Contact- en horecaverbod

Omdat de rechtbank - evenals de officier van justitie - vreest dat de man in de toekomst opnieuw in de fout zal gaan, legt de rechtbank een contactverbod met de vrouw op. Ook geldt een locatieverbod voor de (omgeving) woonadressen van het slachtoffer. Deze verboden gelden 3 jaar. Elke keer wanneer de man 1 van deze verboden overtreedt, moet hij 1 week de gevangenis in.

Schadevergoeding

Tot slot moet de man ook nog een schadevergoeding van ongeveer 2.500 euro aan het slachtoffer betalen.

De volledige uitspraak publiceren we binnenkort onder dit nieuwsbericht.

Uitspraken