Laden...

Rechter: Achilles '29 moet voetbaltrainer weer aan het werk laten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechter: Achilles '29 moet voetbaltrainer weer aan het werk laten
Nijmegen, 28 september 2018

De kantonrechter wijst de vorderingen van Arno Arts in kort geding toe. Dit betekent dat de vereniging Achilles ’29 de afspraak met Arts moet nakomen en hem aan het werk moet laten als hoofdtrainer.

Arts is in februari 2018 aangesteld als hoofdtrainer van het eerste team van Achilles ’29. In eerste instantie gold zijn aanstelling voor de laatste maanden van het voetbalseizoen 2017-2018. Tussen Arts en Achilles ’29 is in februari 2018 ook al gesproken over het voetbalseizoen 2018-2019.

Derde divisie

Arts voert in deze procedure aan dat de toenmalige bestuursvoorzitter van Achilles ’29 in februari 2018 met Arts heeft afgesproken dat hij ook in het nieuwe voetbalseizoen 2018 - 2019 een contract krijgt als trainer van het eerste elftal. De voorwaarde die daaraan is verbonden luidt dat Achilles '29 in het nieuwe seizoen minimaal in de Derde divisie speelt. Nu het eerste elftal dit seizoen in de Derde divisie speelt, vorderde Arts bij de kantonrechter dat Achilles die afspraak nakomt.

Financieel zwaar weer

Achilles ’29 betwiste die afspraak en voerde ook aan dat zij niet tot nakoming van die afspraak verplicht kan worden, omdat de vereniging er financieel slecht voor staat.

De kantonrechter verwerpt dit verweer. De vennootschap waarin het eerste elftal was ondergebracht is in januari 2018 failliet verklaard. Om te blijven voldoen aan de licentie-eisen in het lopend seizoen, heeft de vereniging Achilles'29 Arts aangetrokken als gekwalificeerd trainer. De club verkeerde op dat moment al in (financiële) problemen. Maar dat heeft Achilles ’29 er niet van weerhouden om met Arts afspraken te maken voor het seizoen 2018-2019. Die afspraken moet zij nakomen. Dat de vereniging Achilles ’29 er financieel (nog steeds) slecht voorstaat, maakt het oordeel niet anders. Daar gaat deze procedure ook niet over.

Uitspraken