Laden...

Rechter: onrechtmatige uitlatingen, geen rectificatie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechter: onrechtmatige uitlatingen, geen rectificatie
Arnhem, 30 oktober 2018

De voorzieningenrechter bepaalt dat de uitlatingen die gedaagde deed over eisers onrechtmatige uitlatingen zijn. De man moet stoppen met het doen van dit soort beschuldigingen en verdachtmakingen en mag dit ook in de toekomst niet doen. Het verzoek om een rectificatie te doen wijst de rechter af. 

De uitingen, die hij onder andere deed in het radioprogramma Zwarte prietpraat, verwijzen naar strafbaar gedrag waarvoor in de feiten geen grond is. Zij beschadigden de eer en goede naam van eisers en maakten inbreuk op hun persoonlijke levenssfeer.

Dwangsom

Als de gedaagden zich niet aan bovenstaande uitspraak houden moeten zij een dwangsom van 500 euro per keer en per dag dat de overtreding duurt betalen aan de eisers.

Geen rectificatie

Een rectificatie is in deze zaak niet effectief, zo schat de voorzieningenrechter in. Het zorgt er onder andere mogelijk voor dat er opnieuw aandacht uitgaat naar de onrechtmatige uitingen, omdat de uitingen door gedaagde langere tijd geleden zijn gedaan, namelijk al in augustus 2018. 

Uitspraken