Laden...

Rechtszaak over doodsteken 15-jarige Winsie openbaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rechtszaak over doodsteken 15-jarige Winsie openbaar
Arnhem, 17 april 2012

De rechtszaak tegen drie minderjarigen die verdacht worden van betrokkenheid bij het doodsteken van een 15-jarig meisje uit Arnhem, is deels openbaar. Dat heeft de Arnhemse rechtbank vandaag bepaald.

Uitgelokt

Het slachtoffer, de 15-jarige Winsie, is op 14 januari in haar ouderlijk huis neergestoken. Zij overleed enige dagen later aan haar verwondingen. Drie minderjarige verdachten stonden vandaag voor de kinderrechter: een destijds 14-jarige jongen die ervan wordt verdacht Winsie te hebben neergestoken, een toen 16-jarig meisje en haar vriend, die toen 17 jaar was. De laatste twee worden ervan verdacht het neersteken van Winsie te hebben uitgelokt.

Openbaar

De rechtbank heeft besloten tot een deels openbare behandeling omdat het gaat om een ernstige en uitzonderlijke zaak. Een zaak die bovendien een grote impact heeft op niet alleen de familie en vriendenkring van Winsie, maar ook op de samenleving als geheel. Het belang van openbaarheid weegt in dit geval zwaarder dan het belang van de bescherming van de privacy van de verdachte, vindt de rechtbank. Bij de behandeling van de persoonlijke omstandigheden van de verdachten worden de deuren wel gesloten.

Vervolg

De zaken zijn vandaag niet inhoudelijk behandeld omdat het dossier nog niet klaar is en persoonlijkheidsonderzoeken naar de verdachten nog moeten worden afgerond. In de zaak tegen de 17-jarige jongen worden bovendien nog getuigen gehoord. De zaak wordt 12 juni voortgezet. De inhoudelijke behandeling wordt in augustus of september verwacht.

Uitspraken