Laden...

Recreatiewoningen 'De groene Heuvels' mogen niet bewoond worden door arbeidsmigranten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Recreatiewoningen 'De groene Heuvels' mogen niet bewoond worden door arbeidsmigranten
Arnhem, 16 maart 2020

Recreatiewoningen op recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk mogen niet bewoond worden door arbeidsmigranten. Volgens de voorzieningenrechter is bewoning door arbeidsmigranten in strijd met het bestemmingsplan. Daarmee houdt het handhavingsbesluit van de gemeente Beuningen om een einde te maken aan de bewoning voorlopig stand. 

De gemeente Beuningen gelastte de eigenaren van de recreatiewoningen een einde te maken aan het gebruik van hun woningen door arbeidsmigranten. De eigenaren maakten bezwaar en vroegen daarnaast ook aan de voorzieningenrechter om de handhavingsbesluiten te schorsen.

In strijd met bestemmingsplan

De voorzieningenrechter beslist dat de besluiten van de gemeente Beuningen om handhavend op te treden voorlopig in stand blijven en heeft de verzoeken afgewezen. De voorzieningenrechter oordeelt dat de bewoning van de recreatiewoningen door arbeidsmigranten in strijd is met het bestemmingsplan. De voorzieningenrechter oordeelt verder dat de gemeente bij zijn onderzoek gebruik mocht maken van gestandaardiseerde formulieren.

Plannen

Zowel eigenaren van recreatiewoningen op het park als de gemeente ontwikkelen momenteel plannen om te komen tot beëindiging van de illegale bewoning door arbeidsmigranten en het opknappen van het park. Maar die plannen zijn nog onvoldoende concreet en daarom mag de gemeente volgens de voorzieningenrechter handhavend optreden. Ook het pleidooi in de Tweede Kamer om illegale bewoning van recreatiewoningen te legaliseren, is op dit moment nog onvoldoende concreet.

Gemeente aan zet

Het is nu aan de gemeente om besluiten te nemen op de bezwaarschriften van de eigenaren van de recreatiewoningen.

Uitspraken