Laden...

Rijkswaterstaat kan starten met werkzaamheden rondom viaduct A1

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Rijkswaterstaat kan starten met werkzaamheden rondom viaduct A1
Arnhem, 14 september 2022

Het besluit van de gemeente Apeldoorn om een viaduct over de Rijksweg A1 tussen Ugchelen en Radio Kootwijk voor een half jaar te sluiten in verband met werkzaamheden, houdt stand bij de voorzieningenrechter. Verschillende partijen verzochten de voorzieningenrechter om dit besluit te schorsen, maar hij wijst dit verzoek af.  

De gemeente Apeldoorn besloot om het viaduct in de Hoog Buurlosweg tussen Ugchelen en Radio Kootwijk af te sluiten voor de periode van 1 september 2022 tot 1 maart 2023. De afsluiting is nodig omdat Rijkswaterstaat het viaduct gaat afbreken en een nieuw viaduct gaat bouwen. Hier zijn verschillende partijen het niet mee eens. Aan de voorzieningenrechter is verzocht het besluit te schorsen. 

Werkzaamheden kunnen starten

De voorzieningenrechter wijst dit verzoek af. Dit betekent dat de gemeente het viaduct mag afsluiten en dat Rijkswaterstaat aan de werkzaamheden kan beginnen.

De schriftelijke uitspraak met de motivering volgt over uiterlijk over 2 weken.

Uitspraken