Laden...

Skylar Madlon winnaar Studentenstrijd 2021

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Skylar Madlon winnaar Studentenstrijd 2021
Arnhem, 10 juni 2021

Met haar essay De aanvullende werking van mediation is Skylar Madlon de winnaar van de Studentenstrijd 2021. Dit maakte de voorzitter van de jury bekend tijdens het kenniscafé van Stichting Legal Valley op donderdag 10 juni. Naast een publicatie van haar essay op deze website nam Skylar ook een geldbedrag van 750 euro mee naar huis, aangeboden door Stichting Legal Valley. Daarnaast wonnen alle 3 finalisten een door hen opgegeven stagedag bij de rechtbank Gelderland.

Rechtbankpresident Margreet Blaisse (r) overhandigt de cheque aan winnares Skylar Madloe

Verschillende vormen

De 3 finalisten gaven allemaal hun mening over de stelling Rechter versus conflictbemiddelaar, aanvulling of concurrentie? Dit onderbouwden ze met argumenten en op geheel persoonlijke wijze. Nieuw dit jaar was dat studenten op verschillende manieren hun standpunt konden verwoorden. Dat deden ze dan ook. Zo kozen de finalisten met een essay, een Tedtalk of podcast allemaal voor een andere vorm als inzending.

De rechtbank biedt de 3 finalisten graag een stagedag aan. Uit hun werk sprak een grote betrokkenheid bij het belangrijke werk van de rechtspraak en alle 3 inzendingen nodigden uit tot verder gesprek over dit onderwerp. Dat kan tijdens de stagedag.

Juryrapport

De 3 finalisten maakten een compleet ander eindproduct, maar lagen qua beoordeling dicht bij elkaar.

De eerste prijs ging naar Skylar Madlon voor haar essay De aanvullende werking van mediation. (pdf, 382,3 KB) 'In een helder geschreven betoog werpt Skylar de vraag op of de rol van rechter en mediator elkaar niet bijt. Skylar kiest voor een prikkelende vraagstelling en werkt haar antwoord zorgvuldig uit, door met goede argumenten en een heldere lijn tot een duidelijke conclusie te komen. Ze zoekt naar mogelijkheden om mediation effectief in te zetten. Daarmee heeft zij duidelijk oog voor de maatschappelijke betekenis van mediation. Het essay is volledig in haar beknoptheid en prettig geschreven', zo luidt het juryrapport.

De 2 andere finalisten, Isabel Dias Jones en Sarah Karsten, eindigden op een gedeelde 2e plaats. Isabel schetste in haar Tedtalk 2 situaties die vaak diep ingrijpend zijn: echtscheiding met jonge kinderen en heftige beschuldigingen en een situatie van schulden waar de problemen zich opstapelen. De Tedtalk getuigde volgens de jury van lef en zette bovendien aan tot nadenken.

Sarah maakte een podcast over mediation in het straf- en bestuursrecht. De jury prees de bijdrage van Sarah waarin zij inhoudelijk echt aan de slag is gegaan met de probleemstelling.

Zie ook eerdere berichten over de Studentenstrijd en de jury.

Uitspraken