Laden...

Slechts beperkte ruimte voor belangstellenden Alemse zedenzaak Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Slechts beperkte ruimte voor belangstellenden Alemse zedenzaak Zutphen
Zutphen, 23 september 2019

Op donderdag 26 en vrijdag 27 september behandelt de rechtbank Gelderland in Zutphen de zogenoemde Alemse zedenzaak. Een man wordt onder meer verdacht van ontucht, bezit van naaktfoto’s en het maken en downloaden van pornografisch materiaal. Hierbij zou een grote groep minderjarige kinderen het slachtoffer zijn geworden.

De slachtoffers en begeleiders krijgen allemaal een plek in de zittingszaal aangewezen. De rechtbank informeert hen hierover via de gemachtigde. Zowel de zittings- als videozaal zijn daarmee helemaal vol. Bent u geen betrokkene? Dan bestaat de kans dat u de zitting niet kunt bijwonen (dus ook niet in de videozaal).

Indeling dagen

Onder voorbehoud heeft de rechtbank een planning voor de behandeling gemaakt.

Donderdag 26 september
Ochtend: Feiten en persoonlijke omstandigheden
Middag: Slachtofferverklaringen (achter gesloten deuren)

Vrijdag 27 september
Ochtend: Vorderingen benadeelde partijen (achter gesloten deuren) en requisitoir van officier van justitie
Middag: Pleidooi van advocaat, reactie van officier van justitie en advocaten en laatste woord verdachte

De uitspraak datum is naar verwachting op donderdag 7 november.

Aanmelden media

Alle journalisten die deze zaken willen volgen moeten zich zo snel mogelijk aanmelden door een e-mail te sturen aan media.rb-gel@rechtspraak.nl. Dit geldt voor zowel de filmende als schrijvende pers. Ook rechtbanktekenaars en fotografen moeten zich van tevoren aanmelden. Dit is ook van toepassing voor het bijwonen van de uitspraak.

Er is slecht beperkte ruimte voor media in de zittingszaal. Ben je niet aangemeld, dan bestaat de kans dat er geen plek is (dus ook niet in de videozaal).

Huisregels

Bij binnenkomst in de rechtbank moet u zich kunnen legitimeren. Het scannen van uw bagage en fouillering kan onderdeel zijn van de toegangscontrole. Wanneer het druk is bij de ingang van de rechtbank, moet u mogelijk even wachten voordat u door de toegangscontrole kunt. Ook is het maken van foto-, film- of geluidsopnamen niet toegestaan.

Vragen

Neem bij vragen contact op met team communicatie van rechtbank Gelderland, telefoon 088 -3611520 of via media.rb-gel@rechtspraak.nl.

Uitspraken